A legkorszerűbb nővérhívó rendszer beszédkapcsolattal, kényelmi funkciókkal, rugalmas lehetőségekkel.

 KLMED-C nővérhívó berendezés a hang- és fényjelzés mellett beszédkapcsolatot biztosít a nővér és a hívó fél között. Telepítését olyan környezetben ajánljuk, ahol a magas szintű elvárások mellett a nővérek munkájának megkönnyítése érdekében szükség van a beszédkapcsolatra, és egyéb kényelmi szolgáltatásokra. Főbb alkalmazási területek: általános kórházi betegosztályok, intenzív osztály, VIP kórtermek, magas színvonalú szociális vagy idősek otthona.

 A rendszer előnye a megbízhatóság, az egyszerű, könnyű kezelhetőség, a nagyfokú rugalmasság. Egyszer? kábelezése és telepíthetősége lehetővé teszi akár meglévő régi nővérhívók cseréjét is a rendszer újracsövezése nélkül. Telepítését bárki el tudja végezni ? a rendszerre vonatkozó telepítési segédlet ismeretében ? aki gyengeáramú villamos végzettséggel, vagy ismeretekkel rendelkezik. A rendszer telepítése után az bármikor egyszerűen tovább bővíthető, mind a központ, mind a szobák száma, mind pedig a hívást kezdeményező pontok vonatkozásában.

A KLMED-C rendszer rövid leírása

 A központon 16 karakteres alfanumerikus kijelzőn kerül megjelenítésre a hívó kórterme és a hívás pontos helye, akár a hívó nevének megjelenítésével, illetve információ látható a kórtermi nővérjelenlétről. A kijelzett információk természetesen az egyéni igényeknek megfelelően szabadon megválaszthatóak. A központban ? a vonatkozó szabvány szerint ? nem megengedett a hívás törlése, a nővérnek minden esetben fel kell keresni a hívás helyét, és csak ezen a helyen lehet megszüntetni a hívást. Kis- és nagy körözvény (hangosbemondó), vagy akár ágyankénti hívás is kezdeményezhető a központból is.

 A pácienskészülékről a hívások mellett az olvasólámpa is kapcsolható, de akár rádióhallgatási lehetőség is lehetséges. A beteg állapotától függően a pácienskészülék egyszerű kézi vészkapcsoló is lehet. Az ajtók felett elhelyezett többszínű LED-es kijelző erős környezeti megvilágítás esetén is jól láthatóan jelzi a hívást, vagy a nővérjelenlétet. A rendszer rendelkezik (nővér)követő funkcióval: amennyiben a nővér megnyomta egy kórteremben a jelen/törlés gombot, akkor a következő beérkező hívás ebben a kórteremben és a központban is jelzésre kerül. A nővérkészülékről a normál hívásokon felül orvos- és újraélesztési hívások is kezdeményezhetőek. A központban a hangerő szabályozható, de csak szerviz-, vagy műszaki hozzáféréssel. A központ csatlakoztatható ? pl. USB porton ? számítógéphez, melyen keresztül minden esemény naplózható, akár központi szerverre is. Távoli hozzáférés engedélyezése esetén minden hibaeseményről értesülhetünk, melynek következtében a hibaelhárítás azt megelőzően megkezdődhet, hogy a személyzet azt észrevette, vagy jelezte volna. A páciensegységek ütésálló ABS műanyagból készülnek, könnyen kezelhető, nagy felületű, vörös színű nyomógombbal. A mellékhelyiségekben húzókapcsolók kerülnek felszerelésre. A nővérhívó rendelkezik az MSZ EN 60601-1-2:2008 elvégzett EMC mérés jegyzőkönyvvel is.

Rendszerjellemzők

 • akár 32 kórterem ellátása 1 központról,
 • alfanumerikus kijelzés a hívás pontos helyéről, megkülönböztetve a
 • mellékhelyiségi és vészhívásokat,
 • központhoz dekt telefon is csatlakoztatható, SMS küldési lehetőség,
 • központok összekapcsolása esetén hívásátirányítási lehetőség,
 • intenzív terápiás osztályokon alközpontok kezelése,
 • külső- (pl. mozgássérült), belső mellékhelyiségek kezelése,
 • könnyen takarítható fóliatasztatúrás felületek,
 • naplózási lehetőség,
 • rugalmas bővíthetőség,
 • gyors megbízható szerviz,
 • karbantartási szerződés mellett akár 5 év garancia.

Minősítéseink

 • EN ISO 9001:2008
 • MSz EN ISO 13485:2010

Ajánlatkérés

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!