kapszula

A KÓRHÁZAK

 A kórházak igen összetett rendszerek és széles spektrumú feladatokkal rendelkeznek. A feladatok végrehajtása minden esetben sürgős, hiszen emberek egészségéről van szó. Az a szállítóeszköz, amely a feladatok végrehajtását felgyorsíthatja, és egyben megbízható is, a kórházi csőposta rendszer.

AZ ELŐNYÖK

 Amíg az orvosok és az ápoló személyzet a betegekkel foglalkoznak, ez idő alatt a csőposta rendszer sokféle kicsi és közepes méretű tételt szállíthat.
Ez a rendszer nemcsak időt takarít meg, hanem helyet is: a laboratóriumokat központosítani lehet és decentralizált gyógyszertároló raktárak számát is csökkenteni lehet.
Továbbá a csőposta rendszer segítségével növelni lehet a hatékonyságot, mivel a személyzet már kevésbé leterhelt ezekkel a feladatokkal, így megengedhető, hogy egész az idő alatt a kórtermekben foglalatoskodjanak.

A KÉPVISELET

 A KLIMEX Medical a piacvezető osztrák Sumetzberger pneumatikus csőposta rendszerének kizárólagos hazai képviselője.

AZ ALKALMAZÁS TERÜLETE

 Csőposta rendszert nem feltétlenül szükséges az új épület belső szerkezetének kialakításakor beszerelni.
Egy, már működő kórházban is könnyen integrálható egy új rendszer.

 A különféle szerkezeti feltételektől függően a rendszer a fal belsejébe vagy a falon kívülre is beépíthető. Másik tényező, például a rendszer kapacitása miatt, a betöltött méretet és súlyt is figyelembe kell venni.

A SZÁLLÍTANDÓ TEHER

 A kórházi csőposta szállító rendszerbe gyakorlatilag minden beleilleszthető: gyógyszer, laboratóriumi minták, sürgősségi minták, a tárolt vérkészítmények egységei, röntgenfelvételek, dokumentumok és így tovább. Ezáltal, hogy a csőposta rendszer egy közvetlen kapcsolatot hoz létre minden kórházi helyiség között, mint például a véradó központok, ambuláns osztályok, beteg ápoló kórtermek, fogadó vagy az adminisztrációs helyiségek között.

A RENDSZER

AZ AUTOMATA ÁLLOMÁS
A felhasználóbarát megoldások sora jellemzi, mint például az elküldés értesítő, célkiválasztás gomb, a névjegyzék és szöveges üzenet a kijelzőn. Utasítások adhatók, hogy például, védjék a szállítási terhet akkor, amikor a rendszerben laboratóriumi mintákat szállítanak, ekkor egy légpárna lágyan lefékezi a szállítótartályt-kapszula-. A szállítmány érkezését az állomásra egy jelzés alapján automatikusan bejelentik. Miután eltávolította a kapszula tartalmát, az automatikus célkiválasztás rendszer megkönnyíti az üres szállító tartály visszatérését.

A GYÓGYSZER ÉS VÉRBANK ÁLLOMÁSOK
Az automatikus állomással azonos felhasználóbarát jellemzőkkel rendelkezik. Továbbá több adat küldhető a szállítmánnyal, a szállítmány méretére vagy speciális követelményeire vonatkozóan.

A LABORATÓRIUM ÁLLOMÁSOK
A kórházi laboratórium egy forgalmas hely. Ezért minden laboratóriumi állomást legalább három elküldési ponttal kell ellátni, a nagy laboratóriumi állomások akár hat, kilenc, vagy több elküldési pontot követelhetnek meg. Mivel a laboratóriumi minták gyakran kényesek, egy speciális szerkezet szavatolja a körültekintő kézbesítést. Több kapszula fogadására pultot szükséges kialakítani. A kapszulát kézi célkiválasztás nélkül küldik vissza automatikusan.

EGY KÓRHÁZ SPECIÁLIS IGÉNYEI

 Mivel a kórház nem egy tipikus munkahely, a csőposta rendszernek magas fokú igények sorozatát kell teljesítenie:

Azért, hogy szavatolja a laboratóriumi minták biztonságos szállítását, a szállítósebesség módosítható.
A lassú szállítás kézzel vagy automatikusan választható ki az által.
A kapszulák elküldése és megérkezése óvatosan történik
A rendszer csöndes és páciens barát
A szállított anyaghoz korlátozott hozzáférést lehet rendelni egy kód segítségével
A kapszula termodinamikus csíramentesítését kézzel vagy automatikusan lehet végrehajtani
A kapszulák elláthatók különbözőfajta tárolóbetétekkel vagy a kémcső-tartókkal.
A rendszer hermetikusan zárt. A kapszulák szivárgás mentesek, hogy minimalizáljuk a csőrendszer fertőzésének a kockázatát.
A PC alapú ellenőrzőrendszer számításba veszi a rendszeradatok statisztikai értékelését.
Az üzenő feljegyzések például részletezett költségelemzést és számlázást is engedélyeznek.
Az üres szállítótartályokat, kapszulákat intelligens program kezeli, amely a tartályok ID számozásán, vagy szoftveren alapul.

A RENDSZER ALKOTÓ ELEMEI

AZ ALFANUMERIKUS KIJELZŐ

 A felhasználó barát kijelző jellemzői és adatai:

magas fokú olvashatóságot a világítás biztosítja
a cél hely megnevezése és száma
a kereső funkció és cím lista
egyénileg programozható célszámok és címek
a rendszerstátusz és működés jele

A TURBINA
A rendszer egy vagy több háromfázisú turbinát használ, ami központilag irányított pneumatikus kapcsolón keresztül hajtja a kapszulákat kompresszión vagy vákuumon keresztül. Minden rendszer elemet önszabályozó teflon tömítésekkel szerelnek fel, amelyek szavatolják a légmentes zárást.

A HÁROM UTAS TERELŐ
A szabványosított terelő helyezi át a kapszulákat a kívánt csőbe. A szerkezet biztosítja a csövek légmentes, csöndes kapcsolatát.

Kapcsoldó referenciák

Üzenet küldése

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!